TARAK TATLISI

MALZEMELER: 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı hindistan cevizi 1 çay bardağı sıvı yağ 125 gr tereyağ 2 tane yumu...

MALZEMELER:

1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr tereyağ
2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yaklaşık 4 su bardağı un
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Ortasına koymak için badem veya fındık

ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon

YAPILIŞI:

şerbet için şeker su ve limonu bir tencereye koyup karıştırın.daha sonra ocakta 15 dakika kaynatıp altını kapatın.şerbeti soğutmak için serin bir yerde bekletin. hamuru için gerekli olan malzemeleri geniş bir kap içinde karıştırın.en son unu ekleyip tekrar yoğurun.hiç kullanılmamış yeni aldıgınız tarağın üzerine bir parça hamur koyup iki ucunu birleştirin.tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürüp ortasına badem koyun.bütün hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.fırına verip tatlılar kızarana kadar pişirin.fırından çıkar çıkmaz üzerine şerbeti gezdirin.şerbet çekip soğuduktan sonra uçlarını ezilmiş fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun..

NOT: TARİFLERİMİ İNTERNET SİTELERİNE YAZMAYINIZ..




Related

Şerbetli tatlılar 3322306779706975375

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item