etli pilav

MALZEMELER: yarım kilo dana kuşbaşı et 3 tane patates 2 tane havuç 2 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı tereyağ patates ve havuçları k...

MALZEMELER:

yarım kilo dana kuşbaşı et
3 tane patates
2 tane havuç
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağ
patates ve havuçları kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI:

kuşbaşı etleri güzelce yıkayıp hiç su koymadan kendi suyu çekene kadar kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar pişirin.suyunu çeken etleri 2-3 dakika kavurup altını kapatın.2 su bardağı pirinçe üstünü geçecek kadar su koyup 15 dakika bekletin.daha sonra pirinçlerin suyu beyazlaşana kadar yıkayın.pilav tenceresine tereyağ koyup eritin.pirinçleri ekleyip güzelce kavurun.pirinçlerin üzerini geçecek kadar sıcak su koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.suyunu çekince altını kapatıp dinlendirin.patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp kızartın.derin bir kap içine ( ben kelepçeli kalıp kullandım) önce etleri koyun.üzerine patates ve havuçları koyun.onunda üzerine bastırarak pirinç pilavını koyun.düz bir servis tabağını veya tepsiyi üstüne kapatıp ters çevirin.daha sonra kalıbı çıkartın.etli pilavımız servise hazır AFİYET OLSUN...

Related

Pilavlar 7962962356040024769

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item