ıspanaklı gül böreği

MALZEMELER: 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2,5 su bardağı...

MALZEMELER:

1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı un ( bardak ölçüleri değişebilir unu dikkatli kullanın)

İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER:

yarım kilodan biraz fazla ıspanak
1 tane kuru soğan
100 gr kıyma
tuz,karabiber,pul biber ( damak zevkine göre)

HAMURUN ARASINA SÜRMEK İÇİN:

150 gr eritilmiş tereyağ
yarım çay bardağı sıvı yağ (birlikte karıştırın)

ÜZERİ İÇİN:

1 tane yumurta sarısı

YAPILIŞI:

hamur malzemelerini bir kap içine koyup güzelce yoğurun.yoğurduğunuz hamurun üstünü kapatın.1 saat mayalandırın.iç harcını hazırlamak için ıspanakları temizleyin yıkayın ince ince doğrayın.bir tencereye kıymayı koyun suyunu çekene kadar pişirin.soğanı doğrayıp ekleyin.kavurmaya devam edin en son ıspanakları ekleyip suyunu çekene kadar pişirip soğumaya bırakın.mayalanan hamuru 6 parçaya bölün.her bir parçasını tek tek açın.açılan hamurların üzerini yağlayın.hamurun ikicuna iç malzemeden koyun.bıçakla ortadan kesin.2 parça hamur olacak hamuru iç harcı koyduğunuz yerden çok sıkı olmayacak şekilde sarın sonra tekrar içe doğru gül şekli verin.yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. tepsiyi buzdolabında 1 saat dinlendirin.bütün hamuru bu şekilde yapıp bitirin.toplam 12 tane böreğimiz olacak.buzdolabından çıkardığınız böregin üzerine yumurta sarısı sürüp fırında üzeri kızarana kadar pişirin.AFİYET OLSUN...

Related

new 8688957768980050667

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item