patatesli tava böreği

MALZEMELER: 1 kilo un yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı instant maya 1 su bardağı ıl...

MALZEMELER:

1 kilo un
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı instant maya
1 su bardağı ılık süt

İÇ MALZEME

7 tane orta boy patates
1 tane kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 1 çay kaşığının ucu ile karabiber
tuz

YAPILIŞI:

önce hamuru hazırlayın.süt,şeker,maya,tuz,sıvı yağ geniş bir kap içinde karıştırın.unu yavaş yavaş dökerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.hamurun üstünü kapatıp 1 saat mayalandırın.hamur mayalanırken iç harcını hazırlayın.patatesleri yıkayıp bol suda haşlayın haşlanan patatesleri soyup bir çatal ile ezin.küçük bir tencerede sıvı yağ ve küçük doğranmış soğanı kavurun.üzerine salça ve baharatları ekleyin.en son ezilmiş patatesleri ekleyip 2-3 dakika kavurun.mayalanan hamuru tekrar yoğurup gazını çıkartın.hamuru bezelere ayırın.bir tane bize alıp altına üstüne hafif un serpip merdane ile oval oval bir şekilde açın.içind patatesli malzemeden 2 çorba kaşığı koyun ve yayın.4 kenarından kapatın.bütün bezeleri bu şekilde yapıp bitirin.teflon tavayı ısıtıp orta ayara getirin.hazırladığınız börekleri tavada arkalı önlü pişirin.AFİYET OLSUN..

NOT: bu malzeme ile 10 tane börek oluyor.çok yapmak isterseniz malzemeleri çoğalta bilirsiniz .







Related

new 3099655296932461797

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item